Hozzávalók:
Fél kg magozot meggy
1 csomag puncs pudingpor (de lehet vanília vagy tejszín is)
3 dl tej
1-2 db szegfűszeg
Ízlés szerint:
fahéj
cukor
vaníliás cukor
Készítése:
Egy két literes fazékban fölteszem főni a jól átmosott meggyet.
A pudingot elkeverem a tejjel, majd a felfő a meggy, hozzákavarom.
Szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral és vaníliacukorral ízesítem, majd ha sűrűsödik a leves, leveszem a tűzről.
Lehűtve tálalom.
Tarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot és a sütőport összekeverem. A lisztes keverék felét, kivajazott, morzsával kikent tepsibe szórom, majd rászórom a túrót. A túró tetejére vagdalom a vajat, egyenle...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából kétujjnyi csíkot levágunk, levét kinyomjuk, átszűrjük. 2. 8 dl vizet felforralunk a cu...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű