Sajtos pogácsa
30 dkg liszt, 15 dkg ráma, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás sárgája, 1 dl langyos tejben felfuttatott 1 dkg élesztő, só ízlés szerint, kb. fél dl tejföl. A hozzávalókból kellemesen gyúrható lágy tésztát gyúrunk, 1 órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, tetejét tojással megkenjük, sajtot szórunk rá és megsütjük.
1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Az élesztőt a cukros tejfölben elkeverjük. ◾️A liszteket, a tojásokat, a margarint és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt is...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepesa vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten engedjük ki. Keverjük össze a tömlős sajtkrémet, a reszelt sajtot és a tejfölt. Ha a sajtkrém nagyon híg, akkor egy kis lisztet le...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű