Hozzávalók:
1 csomag 1/2kg makaróni
20 dkg sonka
4 db tojás
20 dkg trappista sajt
2 doboz tejföl
kevés olaj
só
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm,és egy kiolajozott tepsibe öntöm.
A sonkát kis kockákra vágom,és kevés olajban megpiritom,igy finomabb.
A sajtot durvára reszelem.
A tojásokat elhabarom.
A sonkát,a reszelt sajt 3/4-ét,a tejfölt,és a tojásokat összekeverem.
Ezt a keveréket ráöntöm a tepsiben lévő kifőtt tésztára,kicsit átkeverem,megszórom a maradék sajttal,és forró sütőben addig sütöm,amig a sajt pirulni kezd a tetején.
Amikor kész,kockákra vágom,és úgy tálalom.
Nagyon kiadós,és persze finom.
30 perc
A szalonnát kiolvasztjuk,majd a zsírból kiszedjük. A zsírba megpirítjuk a lebbencset. Ezután tesszük rá a hagymát,pirospaprikát,sót,borsot. Vizet (keveset!) öntünk rá,dobhatunk bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesOlajon megdinsztelem a paprikát,majd a hagymátis, pirospaprikát teszek bele.(tűzről lehúzni) Vizet és paradicsomlevet öntök bele.Fél óráig főzöm,utan 2 bögre rizst is teszek be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát zsíron megdinszteljük. Pirospaprikát rá és beletesszük a babot, a kockára vágott húst, vizet, sót és reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor beletessz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A zabpelyhet, sót, és cukrot mérd egy tálba, ezután a tejet forrald fel. 2. Forrázd le a zabpelyhes keveréket, és tedd hűtőbe egy éjszakára. 3. Reggel keverd hozzá a széttört...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű