menu

Családireceptkönyv.hu

szaday sütik..kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


KOSÁRKA..30 dkg rétesliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája 2-3 evőkanál tej. Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje. Kenéshez: Rétesliszt, baracklekvár. 24 db kosárforma Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket. A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni. Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat. Sokáig elálló nagyon finom sütemény! Remek vendégváró, napokkal előbb is el lehet készíteni.
Aranka Ary Aranka
2014. december 19., 10:17 ·
a Szaday Tessék a recept: Bounty-szelet
25dkg vajat kikeverni 30 dkg porcukorral. Majd egyenként hozzáadni 8 egész tojást, 1 csomag vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat. A végén belekeverni egy csomag sütőporral elkevert 30 dkg lisztet. Tepsibe öntjük a tészta kétharmadát. A maradék tésztához keverünk egy jó evőkanál kakaóport. A sárga tésztára kanalazzuk, majd villával vagy fogpiszkálóval spirálos mintát készítünk. Tetejére szétosztani, két csomag nem főzős vaníliás pudingot, amit a csomagolás szerint készítünk el. Spirálosra mintázzuk a pudingot is, és mehet a sütőbe 180 fokon 35 percre. Ha kész, kivesszük a sütőből és vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel.
Júlia Szaday Most nálunk kapható a Dr. Oetker nem főzős pudingpor kókuszos ízben, azzal készítettem, isteni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládéval töltött majomkenyér
Csokoládéval töltött majomkenyér

Egy edényben összekeverjük a meleg tejet, a meleg vizet, a puha vajat a cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, majd dagasztó gépbe tesszük. Alacsony fokozaton keverve aprán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Meggyes kókuszos varázs
Meggyes kókuszos varázs

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág fánk (Rupáner)
Bodzavirág fánk (Rupáner)

1. A bodzavirágokat "leszemesszük" megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Házi műzliszelet sütés nélkül
Házi műzliszelet sütés nélkül

A magokat és a szezámmagot olaj nélkül pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert könnyen odakap, elegendő éppen csak átpirítani. Keverjük össze a pelyhekkel és az aszalt gyümölccsel (azokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk