30 dkg rizs
1 nagy csirkemell
40 dkg fagyasztott vegyes zöldség mix
1 dl tejföl
só, bors
A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd fűszerezzük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és belekanalazzuk, a tetején eloszlatjuk a tejfölt és 180 fokos sütőben 15-20 percen át sütjük.
Héjában megfőzzük a burgonyát, kihűtjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, és sárgára kisütjük. A tűzálló tál fenekét kikenjük a szalonnából kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1 dkg zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással. 8...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesTedd fel a krumplit héjában főni hideg vagy langyos vízben. Én a vízbe az alábbi fűszereket tettem: néhány szem bors, 2 db nagyobb babérlevél, néhány szem koriandermag, mustármag é...
Elkészítési idő: 1 óra 30 Nehézség: KözepesA krumplit szeleteld vagy kockázd fel, főzd meg. A füstölt szalonnát vágd csíkokra vagy apró kockákra A hagymát vágd apróra. A szalonnát süsd pirosra, tedd hozzá a hagymát, resz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű