menu

Családireceptkönyv.hu

Mátrai borzas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell ( pulykamell vagy sertéskaraj ) , 5 – 6 közepes méretű burgonya, kb. 3 evőkanál liszt, 2 tojás, fokhagyma, só, bors
A tetejére : tejföl, reszelt sajt, fokhagyma

Elkészítés:


A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Figyeljünk arra, hogy a burgonya sok sót vesz fel. Ezután adjuk hozzá a a tojásokat,és a lisztet.
Mindkettő mennyisége változhat, mivel a burgonya minősége változó. Egy közepes szelet húsra egy közepes burgonyát kell számolni.
A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Serpenyőbe, forró olajba téve, de lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni.

Ha megsült, helyezzük őket konyhai papírtörlőre.

Megjegyzés : Ha nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a burgonyát akkor „ borzasabb” lesz, de lehet, hogy nehezebben fog átsülni, megsülni a burgonya. Én kis lyukú reszelőn reszeltem, könnyedén átsült.
Nem kell megijedni, ha a massza nem akar „ ráragadni „ a húsra. Ebben az esetben a hús egyik felére tegyünk a masszából, és villával egyengessük el rajta, a burgonyás felével helyezzük az olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, tutira nem fog lejönni róla.

Mátrai borzas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkeszárny - Májjal rántott csirke szárny
Csirkeszárny - Májjal rántott csirke szárny

1. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, de a végét nem vágjuk le. 2. Háromszögbe hajtjuk egy fél csirkemáj köré, a szárnyvéget beakasztjuk a szárnytő alá. 3. A szokásos módon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: KISS
Temesvári sertés tokány
Temesvári sertés tokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Fasírt sütőben sütve
Fasírt sütőben sütve

Áztassunk 2 szelet kenyeret vízbe. A 2 krumplit hámozzuk meg, mossuk meg és reszeljük le. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A darálthúshoz adjuk hozzá a hagymát, fokhagym...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk