40 dkg rizs
8 dl tyúkhúsleves
1/2 csirke
2 érett paradicsom
1 zöldpaprika
1 marék tisztított és ledarált mandula
1 marék mazsola
1 kis fej vöröshagyma
1 marék darált pisztácia
1 evőkanál koriandermag
4 evőkanál olívaolaj
só és bors
A mazsolát kb. 1 óráig langyos vízben áztatjuk.
A rizst jól megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk és apróra vágjuk, a paprikát kimagvazzuk és felszeleteljük.
A húslevest felforraljuk.
A csirkét megtisztítjuk és lehetőleg minél kisebb részekre daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a csirkét, megsózzuk, borsozzuk és hirtelen megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a rizst és néhány percig együtt pároljuk. Ezután beletesszük a megmaradt hozzávalókat, ráöntjük a tyúkhúslevest és 20-30 percig főzzük, amíg a rizs meg nem duzzad.
A főzőedényből egy villa segítségével kiszedjük a csirkehúst és külön tálaljuk a rizst és külön a húst.
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük. Hozzáadjuk a krumplis-cukkinihez a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, megborsozzuk és jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A káposztalevelekből a szár vastag részét kivágjuk. A savanyú káposztát megízleljük, ha túl savanyú, jól kimossuk, kicsavarjuk. A húst apró darabokra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk fel egy liter tejet forralni, közben a többi hozzávalót elő készíthetjük, kimérhetjük. Amikor felforrt húzzuk félre, vagy vegyük le a tűzről vagy főzőlapról. Kevergetés k...
Elkészítési idő: 10~15 perc Nehézség: KönnyűElkészítem a csirkepörköltet. Jól megfőzöm, hogy könnyen lejöjjön a csontról. Leszűröm, a levét a tejföllel behabarom. (Én a sok mártást és a csirkehúst szeretem. A húst késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes