Hozzávalók
1 dbkisebb karfiol /kb. 300 g/
6 dbcherry paradicsom
1 dbmogyoróhagyma
150 gsonka
2 púpos evőkanáltejföl
2 púpos evőkanálmajonéz
őrölt fehérbors
só
2 ev. kanálcitromlé
1 csokormetélőhagyma
A karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A mogyoróhagymát és a sonkát felaprítjuk, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben minden elkészített hozzávalót beleteszünk, elkeverjük és kihűtjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
A burgonyát sós vízben készre főzzük, majd összetörjük, és tovább sózzuk ízlés szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor nem vesz fel annyi lisztet, mintha melegen kevernénk ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgáját a vajjal és a cukorral babosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem. 2. A tojássárgájás masszához hozzá adom a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a lisztet, a t...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót a vajon 5 perc alatt megpároljuk, sóval, ételízesítővel, kurkumával ízesítjük. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és felöntjük a vízzel. Amikor a víz felfor...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű