menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonymártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tárkony
1-1.5 dl tej, víz
olaj, liszt, só

Elkészítés:


a felmelegített olajban elkeverünk2 kiskanálnyi apróra vágott tárkonyt, kicsit pirítjuk
hozzáadunk 2 kanál lisztet, vigyázunk ne piruljon meg
fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a sót
ha nagyon sűrű, vízzel pótoljuk, állandóan kavarva, míg el nem érjük a kívánt állagot
kevés ecettel savanyítani is lehet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Besamel mártás
Besamel mártás

Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Olvaszd fel a vajat Pirítsd meg a lisztet. Enn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Céklaszószok
Céklaszószok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakukkfüves gombaszósz
Kakukkfüves gombaszósz

Vajon megdinsztelem a hagymát, foghagymát, majd hozzáadom a gombát, ha szükséges hozzá adok még egy kis vajat, nem sózom még meg, nehogy elfőjje a levét, és túl összefonnyadjon, bo...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csicseriborsó krém (hummusz) sült hagymával és fokha
Csicseriborsó krém (hummusz) sült hagymával és fokha

A vöröshagymák héját vedd le, két vágással negyedeld be őket, de ne vágd át teljesen! Önts a résbe 1-1 ek. olívaolajat és balzsamecetet. A balzsamos hagymafejeket és az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk