menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött gomba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
500 g sertés darált hús (sovány)
fűszerpaprika
feketebors (őrölt)

14 db gomba - csiperke/sampion
200 ml tejföl (20%-os)
50 g trappista sajt (reszelt)
100 ml víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.Felöntjük kevés kb. 1 dl vízzel, és további 10-15 percig főzzük.Amíg fő a hús addig a gombafejeknek kiszedjük a tönkjét, és megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.A gombákat megtöltjük a darált hússal.A tetejére kb. 1 teáskanálnyi tejfölt teszünk, erre pici reszelt sajtot.200 C fokos sütőbe tesszük, amíg szép piros lesz a sajt., ezzel el is készült a finom töltött gomba! ;)

Trükkök, tippek, praktikák:


Kiváló vendégváró, de körettel tálalva akár ebédre is nagyon jól bevált ez a töltött gomba recept.

 Töltött gomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott káposzta ( Kolozsvári káposzta )
Rakott káposzta ( Kolozsvári káposzta )

Feltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Töltött paprika
Töltött paprika

A darált húst tálban befűszerezzük, majd a rizst beletesszük és ezzel összegyúrjuk a töltelket. A z.paprikákat megpucoljuk, a csumáját kiszedjük, amit lehet ebből is hasznosítunk...

Elkészítési idő: 1,5-2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Paradicsomos tészta
Paradicsomos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg fő, elkészítjük a paradicsomos szószt. Ehhez a paradicsomok héját bevagdossuk, néhány másodpercre lobogó vízbe merítjük, majd könnyedén eltávol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Lekváros omlett
Lekváros omlett

jássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk