menu

Családireceptkönyv.hu

Vendégváró bögrés sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Száraz hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Nedves hozzávalók:
1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej

Elkészítés:


A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig (tűpróba) sütjük.
Tetejét csoki mázzal vonjuk be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztjuk, és a kész süteményre simítjuk. Lehet simán porcukorral is meghinteni, vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét is dió krémmel kenjük meg.

Vendégváró bögrés sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós kifli
Diós kifli

Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kuglóf - Túrós kuglóf
Kuglóf - Túrós kuglóf

1. A túrót passzírozzuk át szitán. 2. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 3. A puha Rámát habosítsuk fel a cukorral. 4. Ez utóbbihoz az egész tojást keverjük hozzá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos krémes
Pudingos krémes

A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük. A 8 dl tejből, cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Fahéjas kosárka
Fahéjas kosárka

A muffin sütőt kicsit kivajazom, hogy a kosárkák könnyebben kijöjjenek miután kisültek. A pudingot elkészítem a tasakon olvasható utasítás szerint és félreteszem hűlni. Ezután a l...

Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk