menu

Családireceptkönyv.hu

Yaprak sarması töltött szőlőlevél


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg szőlőlevél (török boltban kapható, sós lében eltéve)
Forró víz
2 pohár rizs (2,5dl)
3 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 cs. petrezselyem
2 ek fenyőmag
2 ek apró szemű, fekete mazsola (kuş üzümü)
1 ek szárított menta
1 citrom
1 török teáspohár olívaolaj (1dl)
½ török teáspohár olívaolaj
1 tk só
1-1, 5tk őrölt bors
1 tk fahéj
Szegfűbors
2 db kockacukor
2 pohár forró víz

Elkészítés:


A szőlőlevelet forró vízbe áztatjuk, hogy veszítsen a sósságából. A rizst megmossuk, leszűrjük.
A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a petrezselyemből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A mazsolát beáztatjuk.
1 teáspohár olívaolajon feltesszük a hagymát és a fenyőmagot, kicsit pirítjuk. A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe dobjuk, héjukat lehúzzuk, felkockázzuk, azt is hozzáadjuk.Beleöntjük a rizst, 1-2 percig kavargatjuk, majd felöntjük 1 teáspohárnyi forró vízzel.
Beletesszük a cukrot, a mazsolát és a petrezselymet. Fűszerezzük – sóval, borssal, mentával, szegfűborssal, fahéjjal. Addig főzzük, míg a víz el nem párolog róla. Lehűtjük.A szőlőleveleket lecsepegtetjük. Néhánnyal befedjük egy fazék alját. A többit egyesével kiterítjük, szárát levágjuk.
Kiskanálnyit teszünk a töltelékből a szélesebb végére. Először a két szélét hajtjuk rá, majd szorosan, szivar alakúra feltekerjük.Szorosan egymás mellé helyezzük az edénybe a tekercseket.
Meglocsoljuk ½ teáspohár olívaolajjal, végül néhány levelet a tetején szétterítünk.5Egy citromot alaposan megmosunk, felkarikázunk, rárakjuk.Tetejére teszünk egy tányért, hogy lenyomja és ne tudjanak kibomlani a tekercsek, majd felöntjük 2 pohár forró vízzel.
Kb. 30 percig főzzük. Lehűtve szervírozzuk, citromkarikákkal vagy szeletekkel és petrezselyemmel díszítjük.

Yaprak sarması töltött szőlőlevél

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sült karfiol
Sült karfiol

A karfiolt egészben bő sós vízben megfőzöm. arra vigyázok, hogy ne legyen teljesen puha és ne essen szét. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ezalatt felvágyom csíkokra a sajtot és a sonká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egyszerű wok
Egyszerű wok

A borsó kivételével minden hozzávalót a wokba (vagy serpenyőbe) teszünk és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a borsót, és 2 perc alatt összeforraljuk.

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lecsó - OK
Lecsó - OK

1. A vizet felforraljuk a kockákkal. Hozzáadunk 1 ek zsírt vagy olajat, valamint a felszeletelt vöröshagymát. 2. Eközben fölkockázzuk a zöldpaprikát és a tv paprikát, majd ezek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Bazsalikomos rakott szarvacska
Bazsalikomos rakott szarvacska

tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, és összekeverjük a tésztával. Sóval, bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk