csirkemell
1mirelit leveles tészta
só
őrölt bors
gomba
reszelt sajt
liszt
vöröshagyma
olaj
tojás a kenéshez
A csirkemellet felszeleteltem, sóztam, borsoztam, összetekertem, egy rudat formáltam, fehér cérnával összekötöttem és olajjal kikent tepsiben fólia alatt megsütöttem, kihűtöttem.
Míg sült, a ragút elkészítettem:
A hagymát olajon megpároltam, hozzáadtam a gombát, megsütöttem, a reszelt sajtot és annyi lisztet, hogy ne legyen folyós hozzáadtam.
Kihűtöttem.
A tésztát kinyújtottam, közepébe tettem a csirke rudat/cérnát levettem/, körbe raktam a ragúval és a tésztával betakartam.
Tojással megkentem és készre sütöttem.
3 db. csirkecomb félbevágva, lebőrözve, sózva, borsozva. Kb. 1,5 kg. krumplit megpucoltam, kisebb kockákra vágtam, lesóztam, majd kiolajozott tepsibe raktam, rászeleteltem fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A combokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megpároljuk. Belerakjuk a combokat, sózzuk, borsozzuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat tisztítsuk meg. A gombát vágjuk szeletekre, a megpucolt vöröshagymát finomra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a májakat, majd pirítsuk barnára mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke darabokat megmossuk és bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat a vajjal felforrosítjuk és elősütjük benne a csirkéket. Mindegyik oldalát kb. 15 perc alatt. Félretesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű