170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral. Jó étvágyat!
A burgonyákat héjában megfőzzük, majd héjukat lehúzzuk. Ha már nem forrók burgonyanyomóval összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezt lehet előző este is elkészíteni, hogy telj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz elemeket alaposan összekevertem egy tálban. A tejet meglangyosítottam a vajjal, és belekevertem a tojások sárgáit is, és beleöntöttem a kenyérsütő gépbe. Beleöntöttem a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet, a paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát megfőzzük, leöblítjük, és félretesszük. Keverjük össze a pác összes hozzávalóját, és tegyük egy nagy, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A cukkinit felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Melléhelyezzük a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt meggrillez...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz