menu

Családireceptkönyv.hu

CSIRKECOMB PÉKNÉ MÓDRA


Írta:

Elk. idő: l,5 óra
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 csirkecomb
1 kg burgonya
4 vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál szárított, morzsolt rozmaring
1 csokor felaprított petrezselyem
1 dl rosé
só ízlés szerint

Elkészítés:



A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.
A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.
A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.
Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.
A vele sült krumplival és hagymával tálalom.
Sütőben is elkészíthető: addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.

CSIRKECOMB PÉKNÉ MÓDRA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ROSÉ KACSAMELL STEAK
ROSÉ KACSAMELL STEAK

A kacsamelleket szépen megmossuk hideg víz alatt, majd szárazra töröljük. A bőrös felét beirdaljuk a húsoknak. Egy nagyon éles kés szükséges hozzá. Fontos, hogy a zsírrétegig vágju...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött csirkemell baconnal betekerve
Töltött csirkemell baconnal betekerve

A hagymát felaprítjuk és üvegesre pároljuk, hozzátesszük a felaprított gombát. A dinsztelés után hozzátesszük a lereszelt sajtot, a tojást és a felaprított petrezselymet. Sózzuk, b...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejfölös paprikás csirke
Tejfölös paprikás csirke

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSIRKE KECHUPOS-MÉZES MÁZBAN
CSIRKE KECHUPOS-MÉZES MÁZBAN

A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk