menu

Családireceptkönyv.hu

PALACSINTATORTA


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl liszt
4 dl tej
4 tojás (közepes)
1-2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez
Töltelék hozzávalói:
25 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)

A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.

A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel.

A habtejszínt (vagy hulalát) verjük fel kemény habbá.

Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.

A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (én az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni)

Trükkök, tippek, praktikák:


Kalória: 282 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 16 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak

PALACSINTATORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Sztrapacska (brinzával, nyers krumplival)
Sztrapacska (brinzával, nyers krumplival)

Krumplit nyersen lereszel, tojással, liszttel, sóval sűrű tésztává kever. Kis nokedliket szaggat olajos sós vízben. Hideg vízben lehűt, kevés olajat tartalmazó edénybe mereget, j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: R
Mac and cheese
Mac and cheese

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tonhalas spagetti
Tonhalas spagetti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán tortilla
Vegán tortilla

Az összetevőket egyszerűen kikeverjük és kókuszolajjal kikent palacsintasütőben kisütjük, mint a palacsintát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk