30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.
1. A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
2. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
3. Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.
A megadott mennyiséget egytálételként 5 fő részére elegendő, ha még kínálunk utána mást is, 10 személy is jóllakik belőle
Az olajon a lereszelt vöröshagymát megdinsztelem majd rárakom a felkockázott csirkemell darabokat és kifehéredésig sütöm. Ezt követően ráteszem a feldarabolt zöldségeket és megfűsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. A májas masszát a forrásban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba....
Elkészítési idő: 175 perc Nehézség: Könnyű