menu

Családireceptkönyv.hu

Bugaci húsgombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 30 dkg darált sertéshús,
 20 dkg füstölt sonka,
 30 dkg vegyes zöldség,
 15 dkg burgonya,
 10 dkg hagyma,
 2 zsemle,
 2 tojás,
 2 evőkanál zsír,
 2 dl tejföl,
 só,
 törött bors,
 babérlevél,
 tárkony, sáfrány.

Elkészítés:


1. A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
2. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
3. Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A megadott mennyiséget egytálételként 5 fő részére elegendő, ha még kínálunk utána mást is, 10 személy is jóllakik belőle

Bugaci húsgombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Tárkonyos tejszínes raguleves
Avatar Nóra Kedvelnék
Tárkonyos tejszínes raguleves

Az olajon a lereszelt vöröshagymát megdinsztelem majd rárakom a felkockázott csirkemell darabokat és kifehéredésig sütöm. Ezt követően ráteszem a feldarabolt zöldségeket és megfűsz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Gyors magyaros krumplileves - Nemcsak kolbász, de mé
Gyors magyaros krumplileves - Nemcsak kolbász, de mé

A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgombócleves
Májgombócleves

A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. A májas masszát a forrásban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - csirke
Alaplé - csirke

A megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba....

Elkészítési idő: 175 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk