menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol darált hússal töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepesen nagy karfiol ( ritkább virágokkal)
0,5 kg darált hús
1 tojás
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz
10 dkg sajt
petrezselyem, só, bors,

Elkészítés:


A karfiolnak a torzsáját óvatosan vágjuk ki ( a rózsák nehogy szét essenek), majd főzzük 6-8 percig sós vízben.
A hagymát vágjuk apró kockára és az olajon dinszteljük, majd adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát és együtt dinszteljük tovább.
A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a dinsztel hagyma-répa keveréket, a tojást a tejfölt, a fűszereket, az apróra vágott petrezselyem zöldet és keverjük össze. Az elkészített tölteléket nagyon óvatosan töltsük a roppanósra főtt karfiol torzsa helyére és a virágszárak közé. Ha marad a töltelékből, azt egyenletesen elsímítjuk a tetején. Az így elkészített karfiolt tegyük egy tűzálló kerek tálba, melyet kiolajoztunk, tejfölt teszünk az edény aljára, a töltött karfiol tetejét megszórjuk a durvára reszelt sajttal. Az edényt takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőbe 200 fokon süssük kb 50 percig, majd levesszük a fóliát és 10-15 percig rápirítjuk a sajtot.
Tanács: A tölteléket készíthetjük ízlés szerint : dinsztelt gomba, friss paprika, vagy bármilyen zöldség.
Ha maradna a töltött karfiolból, másnap lehet belőle rántott töltött karfiolt készíteni. Panírozzuk liszt, tojás, zsemlemorzsa és forró olajba süssük ki.

Karfiol darált hússal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Fertődi tokány
Fertődi tokány

A húst csíkokra vágjuk,a hagymát finomra vágjuk. A hagymát megpároljuk kis olajon ,rádobjuk a csíkokra vágott húst, takaréklángon pároljuk fedő alatt,míg kiereszti a levét,akkor b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconban sült szűzpecsenye
Baconban sült szűzpecsenye

A húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez nagyon fontos, mert a hártya iszonyatosan megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk úgy, hogy a h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Pozsonyi hústekercs
Karaj - Pozsonyi hústekercs

1. A tarját ledaráljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt. 2. A karajt megtisztítjuk, kicsontozzuk, majd kiklopfoljuk. 3. Minden szelet közepére sonkakrémet rakunk, majd felteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mária
Sült csülök savanyú káposzta ágyon
Sült csülök savanyú káposzta ágyon

A csülköt szétdarabolom, sós vízben babérlevél, szemes bors, hagyma; készre főzöm. Közben császár szalonnát kockára vágva sütni kezdem, amibe 2-3 fej hagymát darabolok, fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk