50 dkg friss brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 kis szelet vaj
30 dkg natúr krémsajt
4 evőkanál tejföl
1 liter húsleves vagy zöldségleves alaplé
2 teáskanál kukoricakeményítő
só ízlés szerint
őrölt fehér bors
A brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk.
A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró levessel összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz).
A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk majd összeforraljuk és forrón tálaljuk
A tököt megmossuk, lehámozzuk, kimagozzuk és a húsát kis kockákra vágjuk. A hagymát és a gyömbért is megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy nagy vastag aljú fazékban felhevítjük a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdins...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba. Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat. Egy kanállal alaposan keverd össze,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májkrém galuskához a hozzávalókat összekeverjük, 30-60 percig állni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, összevágjuk, nagyjából egyforma méretűre. A hagymát apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű