HOZZÁVALÓK:
1 kg csirkeszárny
1 kg krumpli
2 fej hagyma
2 dl olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt bors
1 teáskanál majoranna
1 csipet őrölt kömény
só vagy ételízesítő
1 teáskanál szárított petrezselyem (lehet friss is, nagyon apróra vágva)
ELKÉSZÍTÉS:
A pác hozzávalóit összekeverjük: egy tálba beleöntjük az olajat, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, megszórjuk majorannával, paprikával, őrölt borssal, őrölt köménnyel, sóval vagy ételízesítővel, petrezselyemzölddel. Jól elkeverjük, majd beletesszük a szárnyakat, amiknek előzőleg a végeit levagdaltuk. Hagyjuk kb. egy órát pihenni benne.
Közben megtisztítjuk, megmossuk és gerezdekre vágjuk a krumplit, kettévágjuk, majd szálirányosan felvágjuk a hagymát.
A szárnyakat kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt páclében átforgatjuk a krumpli gerezdeket. Tepsibe kanalazzuk, megszórjuk a hagymával, majd a tetején elrendezzük a húsdarabokat. A maradék páclevet ráöntjük a tetejére.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kicsivel több mint egy óra alatt megsütjük. Közben érdemes egyszer-kétszer kanállal vagy lapáttal alányúlni, kicsit átforgatni a krumplit. Ha szépen megsült, befőttel, vagy savanyúsággal kínálhatjuk.
A megtisztitott csikokra vágott húst egy serpenyőben a felforrósitott olajon fehéredésig piritjuk, majd hozzáadjuk a felcsikozott gombát. Izesitjük sóval, borssal és addig pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kis olajon a csirkemellet megpirítom, majd egy tányérra kiszedem. 2. Ebben az olajban megdinsztelem a csíkokra (vagy kockára) vágott hagymát és fokhagymát. 3. Mikor a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk. Kevés hevített vajban elősütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tepsibe helyezzük a combokat és enyhén megsózzuk. 2. A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd a combokra szórjuk. 3. Elkeverjük a vízzel a krémlevest,hozzáadjuk a tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz