Hozzávalók:
7 nagyobbacska gombafej
4 darab szép csirkemáj
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis gerezd apróra vágott fokhagyma
só
bors
majoranna
ételízesítő (ízlés szerint)
kevés vaj
1 tojás
tejföl (mindegyik gombára 2-2 lapos evőkanállal tettem)
5-10 dkg reszelt sajt
Olajon egy fej apróra vágott hagymát megdinsztelni, hozzá adni az apróra vágott gomba szárakat, tovább párolni, míg a leve elfő, majd a 4 darab csirkemájat felaprítani és a gombás hagymán készre párolni a só, bors, majoranna, ételízesítő, fokhagyma hozzáadásával . Amikor kicsit meghűl, hozzá adjuk a tojást, össze dolgozzuk.
A gombafejeket picit megsózni, kevés majorannával meghinteni, 2-3 csepp olajat cseppenteni a fejekbe majd megtölteni az elkészített töltelékkel.
A tetejére tejföl és reszelt sajt kerül. A tepsit kiolajozni. Sütőben 160-180 fokon szép pirosra sütni. Gyorsan készen van, amíg a sajt megpirul, a gombafej is kész..
szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Elkészítés: A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bőrt a húsokon kárósra beirdal (NO SÓ!!) (A húsig lehetőség szerint nem kell bevágni) Teflon serpenyőt (nem ragad le) szárazon felhevít A húsokat egyenként BŐRÉVEL LEFELÉ bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc a...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesMegmossuk a csirkemell filét, felkockázzuk, majd hagyjuk, hogy jól lecsepegjen a víz . A karalábét megpucoljuk , felkockázzuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű