menu

Családireceptkönyv.hu

Zeller saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes nagyságú zeller
2 közepes nagyságú savanyú alma,
8-10 dkg pörkölt dió ( a zeller és az alma nagyságától függ, hogy ne legyen egyik íz sem túltengésben)
1,5-2 dcl tejföl
6-8 dkg majonéz
só, fehér bors

Elkészítés:


Elkészítése

A zellert almareszelőn lereszelem és forrásba levő picit ecetes vízben néhány percre forralom ( nelegyen túlfőzve), lecsepegtetem, hozzá adom a lereszelt almákat, kb fele pörkölt diót ( amelyet jól megdörzsölök, hogy nemaradjon rajta az égett bőre), ízlés szerint sózom, borsozom. A tejfölt és a majonézt elkeverem és ráöntöm a salátára, összekeverem, a tetejét megszórom a megmaradt pörkölt dióval és hűtőszekrénybe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

 Zeller saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás, citromhéjas, avokadókrém
Medvehagymás, citromhéjas, avokadókrém

Mindezeket össze-botmixelem, majd beleteszem az apróra vágott medvehagymát és / vagy más vad levélzöldséget (pl. csalán, podagrafű, tyúkhúr, zamatos turbolya, hagymaszagú kányazsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rákok koktélszószban
Rákok koktélszószban

A tojás sárgájához hozzáteszem a mustárt,néhány csepp citromlevet majd habverővel kissé elkeverem és lassan csurgatva az olajat krémes majonézt keverek belőle.Beleteszem a ketcupot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Baconos, sajtos tojáskrém
Baconos, sajtos tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárra...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Tojássaláta
Tojássaláta

1. Először is főzd meg a tojásokat. 2. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petrezselymet. 3. Hűtsd le a tojásokat, fél-egy percig hideg víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk