8-10 db csirkeszárny
2 ek olaj
2 ek mustár
1 ek méz
só, bors, fokhagyma (granulátum vagy 2 gerezd)
Polentához:
1 l víz
20 dkg kukoricadara
1 ek vaj
2 szál zöldhagyma
só, bors
Egy tálkában összekeverem az olajat, mustárt, mézet és a fűszereket. Beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőzacskóba teszem. 170 fokon kb. 1 óra alatt megsütöm.
Közben a forrásban lévő sós vízbe beleteszem a kukoricadarát és folytonos keverés közben 20-25 percig főzöm, majd hozzáteszem a vékony karikára vágott zöldhagymát szárával együtt, a vajat és ízlés szerint borsot. Még pár percig főzöm, hogy kellően sűrű legyen.
Kb. fél órát pihentetem, majd „torta”szeleteket vágok a polentából, ráteszem a sült csirkeszárnyakat, szeletelt friss paradicsommal tálalom.
◾️A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. ◾️Az olajon vagy zsíron addig dinszteljük, amíg összeesik. ◾️Hozzáadjuk a megtisztított májat, a majorannát é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A csirke combokat 2-3 felé vágom.Reszelek rá gyömbért fokhagymát meg fűszerezem.legalább 1 éjszakát vagy napot hűtőben állni hagyom.Sütéskor a reszelt sajtból,tojásból.sóból,liszt...
Elkészítési idő: 16+ 1 óra Nehézség: Könnyű