4 db csirkecomb
1 ek szárnyas fűszerkeverék
3 ek napraforgó olaj
30 dkg gomba
1 fej hagyma
só, bors, majoránna
10 dkg reszelt sajt
8 db sós palacsinta
A csirkecombokat vékonyan (kb. 1 ek) megkenem olajjal, majd megszórom a szárnyas fűszerkeverékkel. Sütőzacskóba teszem és 1 óra alatt 180 fokon készre sütöm.
Közben a maradék olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd a gombát, sózom, borsozom, majoránnát teszek rá. Kb. 15 perc alatt készre párolom.
Míg a csirkecomb a sütőben sül, elkészítek 8 db palacsintát.
Tálalásnál a tányér közepére helyezem a combot, a tetejére rakom a párolt gombát, majd megszórom reszelt sajttal. A palacsintákat feltekerem és mindegyiket felezve köretként tálalom. Friss idényzöldséggel díszítem.
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A húst megmossuk és bekenjük vajjal, majd belemártjuk a szószba. Tepsibe s...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA kacsahájat 4 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 1,5 dl vizet, közepes lángra helyezzük. Időnként megkeverve kisütjük a zsírját. A tepertőt félretesszük, lec...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsokat átkenjük a fűszerekkel és egy serpenyőbe kevés olajat öntünk. A húsok minden oldalát pirítjuk 4-5 percig. A tejfölt, a főzőtejszínt, a zúzott fokhagymát, a fűszereket öss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA combokat mossuk meg, tegyük egy tálba és töltsük rá a kefírt. Reszeljük rá a fokhagymát és sózzuk meg, majd jól kenjük be a kapott masszával a csirkecombokat. Hagyjuk állni a h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű