300 gr Nutri-free Mix per pane liszt
150 ml laktózmentes tej (tejmentes verzióban rizstej)
fél csomag Dr. Oetker porélesztő
50 gr vaj (én Ligát használtam, tejérzékenyek ezt nyugodtan használhatják)
pici só
1 ek cukor
1 egész tojás
A fahéjas krémhez:
50 gr kókuszzsír
4 ek cukor
4 tk Lucullus őrölt fahéj
A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8 percig dagasztottam a tésztát, ezután 50 fokos sütőben 35-40 percet kelesztettem. Miután szépen megkelt a tészta, kókuszzsírral megkent szilikon lapon 3-4 mm vékonyra nyújtottam, megkentem a fahéjas töltelékkel. Ehhez a cukrot a puha kókuszzsírban elkevertem és hozzáadtam az őrölt fahéjat. A tésztát feltekertem, kb.2 centis karikákra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Visszatettem még kb. 5-10 percre az 50 fokos sütőbe, majd tetejüket felvert tojással lekentem és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Az összetevőket alaposan összegyúrom és 20 percig hűtőben pihentetem, letakarva. Vékonyra nyújtom,az egyik felét nagyon vékonyan, de alaposan lekenem felvert tojással és ráhajtom...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűTalán a fotón jól látszik, hogy a feltekerésnél bevágott szárnyakat kifelé kezdem egy kicsit tekerni, így kicsit hosszabb és vékonyabb kiflik lesznek. Még így is akkorák mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatjuk, jól kidagasztjuk a tésztát, majd legalább duplájára kelesztjük. Majd a tésztát megfelezzük, vékonyra nyújtjuk és megtöltjük. A töltelék: Fokhagymás tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű