menu

Családireceptkönyv.hu

Házi csirkemell sonka mindenmentesen


Írta:

Elk. idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250 gr csirkemell filé
egy kk só egy nagyobb csipet őrölt feketebors
egy nagyobb csipet fokhagymapor

Sütés után kenéshez:
1 ek olívaolaj
1 kk őrölt pirospaprika

Elkészítés:


A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, aprítógépbe tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fokhagymaport és a gépben pépesítettem. A masszát alufóliára halmoztam, rúddá formáztam...majd mint egy szaloncukrot, jó szorosan becsomagoltam.
Tepsibe tettem és 180 fokon 35 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni, ezután kicsomagoltam. Vékonyan lekentem az olívaolaj és a pirospaprika keverékével, majd éles késsel szeleteltem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Képek a készítésről:)

http://www.inforabakoz.hu/blog/olvas/hazi-csirkemell-sonka-mindenmentesen-2016-02-15-135209

Házi csirkemell sonka mindenmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrienn
Mustáros csirkemell
Mustáros csirkemell

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. A mustárt elkeverjük a sziruppal, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk. Betol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sk1 - Csirkemell mediterrán lecsóval
Sk1 - Csirkemell mediterrán lecsóval

A csirkemellet megtisztítjuk és sóval, grill fûszerkeverékkel bedörzsölve kissé olajos tepsibe tesszük, és lassan készre sütjük. Sütés után ízlés szerinti szeletekre vágjuk tálalás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Csirkepaprikás
Csirkepaprikás

A szalonna csíkokat kevés zsiradék hozzáadásával szép ropogósra sütjük. A megsült szalonna darabokat kivesszük az edényből. A kisülő zsírra rátesszük a sózott borsozott csirked...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk