menu

Családireceptkönyv.hu

Maccheroni garnélával, leveles spenóttal


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg penne rigate tészta
3 db cukkini
1-2 csemege hagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg garnélarák (fagyasztott)
1 ek aprított petrezselyemzöld
2 ek extra szűz olíva olaj
2-3 csipet só
pici chili paprika ízlés szerint, elhagyható
5-6 koktélparadicsom
spenótlevél
reszelt parmezán

Elkészítés:


Mossuk meg a cukkinit és vékonyan karikázzuk fel majd negyedeljük, egy kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az a felkarikázott csemege hagymát, cukkinit és pároljuk meg kb. 15 percig közepes lángon, dobjuk hozzá a spenótot is, . Közben a garnélarákokat lobogó forró vízben 5 percig, főzzük, majd szürjük le,ha előfőzött dobjuk a cukkinira ..Amikor a spenót puha, belekeverjük a garnélát és a koktélparadicsomot. Éppen csak összeforraljuk néhány percig főzzük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük. Főzzük ki a tésztát "al dente" módra, majd keverjük össze a rákos, cukkinis raguval. Azonnal tálaljuk

Maccheroni garnélával, leveles spenóttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sziszi
Olajos  piskóta
Olajos piskóta

A tojások fehérjét felverjük a sóval,majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját,az olajat,és a szódaport,amivel szintén tovább verjük,de csak addig...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
MINDENT BELE TEPSIS
MINDENT BELE TEPSIS

szóval mindenből egy kicsi...gomba...kockára vágott parizer vagy gépsonka..felszeletelt vöröshagyma ...tejföl elkeverve tojással..kifőzött tészta.....az egész megsózva az egészet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Makaróni házi paradicsomszósszal
Makaróni házi paradicsomszósszal

A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvalekváros-mákos derelye Borbás Marcsitól
Szilvalekváros-mákos derelye Borbás Marcsitól

A lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk