25 dkg Schar Mix B liszt
1 mokkáskanál só
kevés cukor
3 ek. olaj
220 ml langyos víz
10 gr friss élesztő vagy fél csomag szárított
1 ek. burgonyapehely
A vízben felfuttatom az élesztőt (a szárítottat nem kell), majd robotgéppel összeállítom a tésztát, végül az olajat is beledolgozom. Olajos kézzel 5-6 db zsemlét/kiflit formázok a tésztából, meglapogatom a tetejét,kelesztem,virslit nyomok a tésztába,tejjel vagy olajjal megkenem,reszelt sajttal megszórom.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöm.
Fűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsleveskockát 2,5 deci vízben felforraljuk, a tűzről levéve beleáztatjuk a zabpelyhet. Amíg a zabpehely puhul, összevágjuk a hagymát, foghagymát. A kétféle darált húst összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbben a sütiben tényleg nincs semmi extra. Egy nagyobb tálba mértem a hozzávalókat és robotgéppel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy magas falú tepsibe sütőpapírt tettem, beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tejet, a zsiradékot, a cukrot, a tojást és a mézet vízgőz felett összefőzzük. ( max. 85 fokig ) Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű