menu

Családireceptkönyv.hu

Bólyi túrós lepény


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


15 dkg porcukor + 1 ek cukor, 20 dkg liszt, 0,5 cs sütőpor, 25 dkg túró, 3 tojás, 3 dl tej, 1 tk vanília eszencia, 1 citrom reszelt héja, 1 marék mazsola, kb. 5 dkg vaj

Elkészítés:


1. Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport.

2. Egy másik edényben az 1 ek cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet.

3. Először csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét, beletesszük a tojássárgát, a cukort és a vanília eszenciát, majd a tejet.

4. Egy üveg (nagyobb fajta) tűzálló tálat alaposan kivajazunk. (Lehet sütni tepsiben is.)

5. Innentől viszont az ahogy esik úgy puffan, az elv. Semmit se szabad lesimítani, egyenletessé tenni!

6. A kivajazott tálba szórjuk a lisztes keverék felét.

7. Rámorzsoljuk a túrót, viszonylag nagy galacsinokban, megszórjuk mazsolával, meglocsoljuk a tejföllel és ráreszeljük az (alaposan megmosott) citrom héját.

8. Rászórjuk a maradék lisztes keveréket és az egészre ráöntjük a tojásos tejet.

9. Ahol lisztes foltok alakulnak ki, az ujjunkkal összekeverjük, és itt-ott lenyúlunk az edény aljára is, hogy egyik összetevő se alkosson “vízzáró réteget”.

10. Tetejére “rávagdaljuk” a vajat.


11. Előmelegített, 150 fokos sütőben – ha túl forró a sütőd, résnyire hagyd nyitva az ajtót -40-45 percig sütöm.

12. Meg kell várni, hogy kihűljön, akkor összeáll, de mielőtt kivesszük a sütőből csináljunk egy tűpróbát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Erdei gyümölcsleves málnazselével
Erdei gyümölcsleves málnazselével

A citrom héját a szegfűszeggel és a fahéjjal 5 dl vízben feltesszük főni. Jól kiforraljuk, hogy a fűszerekből kioldódjanak az ízek. Körülbelül 5 perc forralás után leszűrjük a le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tündér süti újragondolva
Tündér süti újragondolva

A tésztának valót össze gyúrtam,két harmad részét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Tetejét megszórtam zsemlemorzsával és jön a krém.. A puding még langyos,amikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Joghurtos Gyümölcsleves
Joghurtos Gyümölcsleves

Tipp: Azt az ízesített joghurtot használjuk amelyik ízt szeretnénk hangsúlyozni. Fahéj mellett szegfűszeggel is lehet ízesíteni

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos őszibarack-krémleves
Joghurtos őszibarack-krémleves

A vízből és az ízesítőkből szirupot főzünk. Közben meghámozzuk a barackokat, és pépesre turmixoljuk őket. A pudingport is kikeverjük a joghurtokkal (csomómentesre). A sziruph...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk