menu

Családireceptkönyv.hu

Mentás almadzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dkg friss menta
30 dkg alma
2,5 dl almabor
0,5 liter forró víz
1 citrom leve
1 kg cukor

Elkészítés:


A szárakról leveszünk körülbelül 15 levelet, a többit fél liter vízzel leforrázzuk és lefedve 30 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.

A mentás levet összekeverjük a borral és a citromlével, majd hozzáadjuk a reszelt almát és a cukrot. Állandó keverés mellett felforraljuk és 5-10 percig főzzük.

A félretett leveleket a végén beletesszük, üvegekbe töltjük. Jól lezárjuk és körülbelül 5 percig fejtetőre állítjuk. .

Trükkök, tippek, praktikák:


A menta jó fájdalomcsillapító bőrbe dörzsölve.
Élénkíti a központi idegrendszert, elűzi az álmosságot és fáradságot, segíti a gondolkodást.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csalamádé
Csalamádé

24 órát állni hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Bolognai szósz télire
Bolognai szósz télire

A paradicsomot összevagdaljuk, megfőzzük, kipasszírozzuk. A lereszelt hagymát kevés oliva olajon megfuttatjuk. A répát, zöldséget,zellert, fokhagymát lereszeljük és a hagymához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos sütőtöklekvár
Narancsos sütőtöklekvár

A sütőtököt megpucoljuk és miután kivájtuk a magházát felkockázzuk és beletesszük egy lábosba. A narancsot megpucoljuk, majd éles késsel kihártyázzuk. A narancs húsát és levét hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos gesztenyelekvár
Narancsos gesztenyelekvár

A gesztenyéket mossuk meg, majd vagdaljunk keresztet a hegyesebb végébe. Minél mélyebben be tudjuk vágni, annál könnyebb lesz később pucolni. Közben vizet forralunk és amikor már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk