1,5 kg héjában főtt burgonya
5 db főtt tojás
6 db közepes csemege uborka
1 fej vöröshagyma
450 g tejföl
200 g majonéz
só
bors
1 csokor kapor (ízlés szerint)
A főtt burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalót: a tojásokat és az uborkát is feldaraboljuk, végül mindent egy nagy tálba teszünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott kaprot összekeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a majonézt, végül a salátára öntjük és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat ket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben héjával együtt főzzük meg, de ügyeljünk rá, ne főjön szét. Érdemes salátaburgonyát vásárolni hozzá. Miközben a burgonya fő, állítsuk össze az öntetet. Egy n...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKora tavasszal a zsenge salátának külső, zöld leveleit is felhasználjuk, legfeljebb a levelek felső csúcsát vágjuk le. Később, a külső, durva leveleket leszedjük (salátafőzelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 50 dkg uborkát legyalulunk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. 2. Ízlés szerinti ecetes-cukros vízzel leöntjük. 1 g fokhagymát péppé zúzva hozzáadu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű