Csirke zacskóba rázva ;)
A pácolás ideje 0,5-1 óra, akár egy sima hétköznap is könnyen elkészíthetjük a sütőben.
(De ha van lehetőség rá, érdemes faszénparázson sütni. )
Hozzávalók
Pác
240 ml sima joghurt
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
½ ek szárított oregano
1 közepes citrom finomra reszelt héja
1-2 ek friss citromlé
½ tk só
frissen őrölt feketebors
¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
1,5 - 1,8 kg csirkehús (darabok)
Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.
Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
Tegyél jénai tálba rétegezve parizer – pesztó – gomba - paradicsom – sajt halmocskákat. Süsd pirosra 20 perc alatt. Mozzarella light sajttal a legdiétásabb. A pestót csak vékonyan...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA húst felcsíkozzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük. A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét zeller szárat, egy vöröshagymát, két paradicsomot és egy paprikát nagyobb szeletekre vágjuk. Picit sózzuk, borsozzuk és 3 dl olívaolajjal leöntjük. 240 fokon 6-8 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű