40 dkg tarka fuszulyka (tarkabab)
- 20 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg füstölt oldalas
- 50 dkg savanyó káposzta
- 1 nagy fej hagyma
- 2 szál murok (sárgarépa)
- 4-5 cikk fokhagyma
- 1 kötés kapor
- 2-3 babérlapi ( babérlevél )
- pirospaprika, bors
- 3-dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
A beáztatott fuszulykát(babot) ,egy fazékban odateszem főni az oldalassal és a babérlapival együtt annyi vízzel, ami ellepi . Amíg fő a lapítón (vágódeszka ) a hagymát apró kockákra vágom az olajban megdinsztelem, szórok rá pirospaprikát a vékonyra vágott savanyó káposztát és a vékony szálkára vágott murkot (sárgarépát ), belekeverem így párolom fedő alatt 5 percig.
.Ezután hozzátöltöm a fuszulykához (babhoz),hozzáadom a kolbászt, az apróra vágott kaprot,ráreszelem a fokhagymát , töltök még rá vizet és fedő alatt főzöm amíg a kolbász is meg nem főtt. A lisztből és tejből eresztéket (habarás ) készítek és beletöltöm a fazékba, ha kell, utána sózok, borsozok és ecettel savanyítom. Még 2-3 percet főzöm és fedő alatt 15-20 percet hagyom tűz nélkül, hogy az ízek összeérjenek, és már tálalom is. smile hangulatjel
A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát is felaprítjuk. Az olajon a hagymát áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután rátess...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűvaj+hagyma-->pírítom+sonka+fokhagyma-->keverem+főzőm(mártás sűrűre) Tésztával össze keverem+tepsibe+sajt-->Sütöm :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát kevéske olajon aranysárgára pirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten puhára párolom. A vöröshagymát finomra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat ledaráljuk (vagy aprítóban pèpesítjük), egy nagyobb tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a májhoz. A masszához hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű