menu

Családireceptkönyv.hu

Székely leves karaj gombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg száraz fuszulykát (babot) amit egész éjszaka a vízben tartottam , és szépen ki volt degedve , odatettem főni , egy fazék hideg vízben . Tettem bele egy jó nagy fej hagymát , és hagytam főni kb. 40 percet fedő alatt. Közben 3 szál murkot ( sárgarépa) és egy szál petrezselyem gyökeret , a lapítón (vágódeszka) kockákra vágtam .7 deka füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem ,a zsírban pedig a zöldségeket megdinszteltem , majd a leveshez adtam . Meghámoztam 50 dkg pityókát ,kockákra vágtam és ezt is a levesbe tettem ,a levest sóztam borsoztam , tettem bele egy csokor Lestyánt és hagytam fedő alatt tovább főni . Addig 30 dkg karajt 15 dkg szalonnával ,és 6 cikk fokhagymával leőröltem ,tettem hozzá 3 evőkanál grízt és egy tojást,sót és borsot .Az egészet jól összekevertem majd kis gombócokat formálva , beleraktam a levesbe amit takarékon tartottam fedő alatt , még 20 percet . A gombócok is megfőttek , ekkor 3 dl tejfölt elkevertem 3 evőkanál liszttel és egy kiskanál pirospaprikával , valamint 3 dl tejjel . Az egészhez a levesből mertem vissza és elkevertem addig amíg szépen felmelegedett és csak azután töltöttem a levesbe hogy ne csapódjon ki . Ezután még utána ízesítettem sóval borssal , és ízlés szerint savanyítottam citrom kicsavart levével , és forrón tálaltam.

Székely leves karaj gombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p
Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p

Egy fazékban melegítsd fel a zsírt, dinszteld meg a vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és még 1-2 percig dinszteld. Add hozzá a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Karfiolkrémleves Gordon Ramsay módra
Karfiolkrémleves Gordon Ramsay módra

1. A zöldséget a forró levesbe tesszük és felforraljuk. 2. Hozzáöntjük a tejet és 20 percig főzzük, míg a zöldség megpuhul. 3. Összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldségleves
Zöldségleves

1. A zöldségeket apró kockára vágjuk és az olajon megpároljuk. 2. Amikor puhulni kezd, meghintjük a liszttel és felengedjük vízzel. 3. Ízesítjük sóval, vegetával, tálalásko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Savanyúkáposztás-raguleves
Savanyúkáposztás-raguleves

A hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vágott...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk