Hozzávalók 10 kg-hoz:
23 dkg só
28 dkg paprika
2,5 max 3 dkg őrölt kömény
1 evőkanál porcukor
3 - 4 fej fokhagyma (a négy fejtől már nagyon fokhagymás lesz)
A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni,
fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is.
kb 24 óráig érni hagyni, maj darálni.
A leválasztott és esetleg még hozzá adandó zsíradékot, a darálás közben adjuk hozzá.
A zsír ne legyen kevesebb mint 25% de ne legyen több mint 30%
Alapos keverés után tölthető.
Egy kg sertés vagy csirke máj,, bármely meg felel,, egy kg zsír szalonna, egy kg sertés hus, egy kg hagyma, fűszerek ízlés szerint, só, fehér bors, fahéj, szerbors, kevés majoránna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lapockát és a dagadót megdaráljuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és jól kimosott sertésbélbe töltjük. 2. Tepsiben közepes hőfokon megsütjük. 3. Tört burgonyával t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni, fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is. 2. Kb 24 óráig érni h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű