Hozzávalók:
1,5-2 kg friss eper
4 ek nyírfacukor (ízlés szerint)
Az epret kicsumáztam és megmostam, majd az üvegekbe töltöttem. Mindegyiknek a tetejére tettem 1 ek nyírfacukrot. Felengedtem vízzel, rácsavartam a tetőt, majd beraktam a befőzőautomatába. 75 fokon 25 percig dunsztoltam, majd amikor készen lett, rögtön beállítottam az üvegeket a helyükre.
Amikor az összes barackot meghámoztuk, üvegekbe rakjuk, és sziruppal leöntjük. A sziruphoz 5 liter vízben 1.5 kiló kristálycukrot, egy-egy csapott mokkáskanál borkénport és tartósí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. Az ecetet a vízzel felfőzzük, és a fűszerekkel 5 percig lassan főzzük. A forró levet a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a kivit, majd apró darabokra kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű