• 30 dkg liszt
• 10 dkg vaj vagy 8 dkg zsír
• 2 dkg élesztő
• pici só
• pici cukor
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom. A liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha már meg tudjuk fogni, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük egy keverőtálba. Beleütjük a 2 tojást, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe, simára keverjük egy teáskanálnyi liszttel, és letakarva felfuttatjuk. 2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáa...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit kézi mixer dagasztókarja segítségével csomómentesre dagasztjuk. Hagyjuk kelni kb.40 percet. Miután d...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a zsírral elmorzsolom.Közben egy kis bögrében az élesztőt felfuttatom a langyos tejjel majd hozzáadom a tésztához és annyi tejet adok hozzá amennyit elbír a l...
Elkészítési idő: kb 2,5 óra Nehézség: Közepes