menu

Családireceptkönyv.hu

rusztikus almáspite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg darát dió

10 dkg kókuszliszt

10 dkg lágy kókuszzsír

5 tojás

1 kk. szódabikarbóna

1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:



8 db közepes alma, héjastól reszelve vagy aprítva

8 dkg eritrit

1 ek. őrölt fahéj

1tk. őrölt szegfűszeg

1 kk. vaníliaőrlemény

1 bio citrom reszelt héja

Elkészítés:


A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd mindkét részt sütőtepsi nagyságúra, kb 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki két sütőpapír között, hogy ne ragadjon le és rá a sodrófánkra.

(Azért nem írok most pontos tepsiméretet, mert bármilyen méretűben süthetjük, attól függően, hogy a vékony vagy a vastagabb tésztájú almás pitét preferáljuk jobban. Ezt döntsük el magunk! ;) Mi a vékony tésztásra voksolunk, ezért írtam sütőtepsi méretet és 0,5 cm vastagságot.)

Töltelék:
A hozzávalókat egy edénybe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd 15 percre feltesszük főzni. Sűrűn keverjük meg, bár nem áll fenn a veszély, hogy odakap, mert elég a nedvességtartalma van. Hagyjuk, hogy ezalatt az idő alatt elillanjon belőle a felesleges nedvesség és összerottyanjanak az ízek.



Ha elkészültünk a töltelékkel, akkor az egyik tésztánkat a sütőpapíron hagyva a tepsibe helyezzük. Egyenletesen eloszlatjuk rajt a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük a tetejét. Az almás pite sütés hagyományaihoz híven egy villa segítségével megszúrkáljuk a felső tésztánk tetejét és egy felvert tojással megkenjük.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük a piténket. Ha elkészült, megvárjuk, míg langyosra hűl, kockákra vágjuk, majd porrá őrölt eritritet szitálunk a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Házi, mindenmentes vanília fagyival párosítva igazán a csúcsok csúcsa

rusztikus almáspite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gofri
Gofri

Összegyúrom, gofrisütőben kisütöm

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rèpatorta
Rèpatorta

1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapírgyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnapürés joghurt kakaós kekszmorzsával
Málnapürés joghurt kakaós kekszmorzsával

1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk...

Elkészítési idő: 15 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Répatorta naranccsal
Répatorta naranccsal

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk