kb. 800 g kicsontozott csirke felsőcomb
1/2 db piros kaliforniai paprika
2 tojás
300 g reszelt sajt
3 ek liszt
petrezselyem
kb. 200 g bacon szalonna
só, bors, csirke fűszerkeverék
A csirkecombokat bepácoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
Lereszeljük a sajtot, a 2 tojást felverjük (mint a rántottára).
Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy a szélek lelógjanak.
A csirkecombokat beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba és a sajtba.
Belerakunk a szalonnával kibélelt formába egy sor csirkét. Rárakjuk a csíkokra vágott paprikát, megszórjuk petrezselyemmel. Utána rátesszük az utolsó csirkecomb réteget, ráhajtjuk a tetejére a lelógó bacon szalonnát.
Letakarjuk a formát az alufóliával.
Előmelegített sütőbe 180 fokon (alul-felül sütés) 1 órát sütjük, majd levesszük az alufóliát, és addig sütjük még, ameddig a szalonna a tetején is szép ropogósra sül (kb. 5-10 perc).
Kivesszük a sütőből a rakott csirkecombot, és a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1 éjszakát a hűtőbe hagyjuk. Hidegen vagy felmelegítve nagyon finom.
Köretnek használható mindenféle saláták, burgonya, fokhagymás-szósz.
A hagymát apróra kockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és zúzott fokhagymával....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a baconok. 2. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk. 3. 3 szelet hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsi (kb.:2×2-es vagy ahogy sikerül) darabkákra, szeletkékre vágjuk; borssal, köménnyel és fokhagyma granulátummal megszórjuk, alaposan összekeverjük, 10 percig pih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű