1/2 kg darálthús
15 dkg basmati rizs (Egy 2 decis pohárnyi)
3 db tojás
fél fej hagyma
1 csapott ek. só
1 mk. bors
1 mk. pirospaprika
3-4 db. zöldpaprika
A mártáshoz paradicsomkonzerv. (Aranyfácán)
A gombóchoz tartozó alapanyagokat összegyúrom.
Kóstoljunk,hogy kellőképpen sós-e.
Akkor sokkal finomabb,ha a hagymát előbb olajon megpirítom.
A konzervparadicsomot összekeverem vízzel,egy széles lábosban.
Teszek bele fél evőkanál sót, 1 kávéskanál dia-wellness negyedannyi édesítőt.
Mikor felforrt belerakom a gombócokat és a megtöltött paprikákat.
Fedő alatt főzöm alacsony lángon legalább 1 órát,hogy a rizs is megpuhuljon. Ha megfőtt kiveszem a gombócokat és berántom.
Rántás:
4 csapott ek. teljes kiőrlésű tönkölylisztet beleteszek az olajba,megpirítom,kevés hideg vízzel felengedem,majd a mártáshoz adom.
A krumplit megmossuk es hejaban megfozzuk A tojasokat is kemnyre fozzuk A krumplit karikara vagjuk,ha nagyok,akkor elore felbevagjuk es ugy szeleteljuk A tojasokat szinten ka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesKészítsük el a húsgolyókat. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, jól gyúrjuk össze a masszát. Készítsünk belőle kisebb golyókat, nagyjából 15-17 darabot. Egy serpenyőben forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kihajtogatjuk és egy hosszúkás piteformába fektetjük. Belesimítjuk a forma oldalába is, majd a felesleges lelógó részeket levágjuk és villával megszurkáljuk az al...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A szalonnát és a füstölt húst kockázzuk fel (a füstölt oldalast csíkozzuk fel. Tegyük a szalonnát a kuktába és kezdjük kisütni a zsírját. Ha félig kisült, tegyük hozzá a füstölt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz