50dkg liszt
10dkg porcukor
1,5dl olaj
1/2 cs. élesztő
1dl tej
2 tojás
2 ek kakaó
magozott meggy szóráshoz
Az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval (kakaó nélkül) összedolgozzuk.Kétfelé vesszük a tésztát, és az egyik adagba 2 ek kakaót gyúrunk. A kész tésztát, a duplájára kelesztjük. A fehér tésztát kinyújtjuk, megszórjuk meggyel. Erre tesszük a kakaós lapot, amit szintén megszórunk meggyel, és feltekerjük. A tekercset kikent, lisztezett kuglóf formába helyezzük. Ismét kelesztjük, majd 150°C- os sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük
Gyúrótálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, és a két tenyerünk közzé véve a két alapanyagot összemorzsoljuk. Ha kemény a zsiradékunk, sajtreszelővel reszeljük le, így s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, majd a tészta többi alapanyagához adva összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kekszes rész hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és jól összegyúrjuk. Ha nem áll eléggé össze, akkor egy kevés tejjel segíthetünk még rajta. Egy gyúrható tésztát kell kapjunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű