25 dkg fusilli
25 dkg sertéskaraj
15 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
1 pritaminpaprika
20 dkg fagyasztott csemegekukorica
1 csomag petrezselyem
3-4 levél bazsalikom
2 dl tejszín
1 kk só
1/2 kk bors
3 ek olaj
1 ek vaj
a tésztát bő, sós vízben fog keményre főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A karajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Forró olajban hirtelen kisütjük, majd apró kockákra vágjuk.
Egy kisebb edényben felmelegítjük a tejszínt, belekeverjük a sajtkrémet, és addig melegítjük, amíg felolvad. Közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott zöld fűszerekkel.
Tálba öntjük a tejszínes sajtot, a tésztát, a kukoricát, a kockára vágott pritaminpaprikát. Megszórjuk bőven a reszelt sajtokkal és a hússal. Alaposan összekeverjük, majd egy vajjal kikent sütőedénybe simítjuk.
Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 perc alatt, készre sütjük.
A babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A kelkáposzta leveleit lebontjuk, vastag, középső erüket húsverővel elvékonyítjuk. Enyhén sós, köménymaggal, babérlevéllel és 3 gere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajban megkapatjuk a metéltre vágott gombát, majd beletesszük a sonkát, a cukrot, a hagymasót, a borsot, a ketchupot és összeforraljuk. A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű