60 dkg liszt
15 dkg tetszés szerinti sütőlekvár
13 dkg zsír
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
1 tojás
csipetnyi só
A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a többi cukrot, a csipetnyi sót, a mézet, a megolvasztott vajat és a tojást. Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Amikor összeállt, takard le, és meleg helyen, nagyjából egy óra alatt keleszd duplájára.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán gyúrd picit át, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat, majd kanalazz lekvárt a közepükre. Ezután tekerd fel a tésztadarabokat, a végeket pedig alaposan nyomkodd össze, nehogy a lekvár kifolyjon.
Told be őket a hideg sütőbe, hogy addig is, míg az bemelegszik, keljenek még egy keveset. 180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha már aranybarnák.
A vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni.Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, egy csipet sót, a fahéjat és a szerecsendiót.Majd hozzáforgatjuka cukrot. Habosra keverjük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElsőnek szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közben 1,5 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A töltelékkel kezdünk. ▪️A diót az édesítővel és a tejjel felforraljuk majd kihűtjük. ◾️A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesSimára keverjük(ha szükséges tésztaszűrőn átszűrjük h szép sima legyen) Majd hozzáadjuk a maradék tejet s jól elkeverjük Forró palacsintasütőben megsütjük Tipp: I a nem szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz