350 ml víz (meleg)
1 ek méz
1 tasak (11 gr) instant élesztő
60 dkg finomliszt (lehet teljes kiőrlésű is)
2 tk só
A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell.
Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.
Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle.
Kis pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot.
Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. Alatta lisztezzük be a deszkát!!!. Ez fontos, ettől lesz zsebes.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tiszta tepsit teszünk az alsó rácsra.
Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!
A tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük az oregánóval, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, az olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Átkenjük olívaolajjal, let...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk, a zsírban megüvegesítjük. Hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott krumplit nyersen, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a por paprikával is. Hozzáadjuk a fodro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg olajban – állandó kevergetés mellett – megolvasztjuk a cukrot és hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon. Ehhez a karamellizált cukorhoz hozzáadjuk a finomra reszelt fejes ká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni. Egy 12 lyukú muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük olajjal. A sonkát, a gombát, a sajtot, a kolbászt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes