menu

Családireceptkönyv.hu

Moz­za­rella saj­t cuk­ki­ni­ből


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg cukkini (hámozott súly), 200 ml kókusztejszín, 2 evőkanál kókuszzsír, 2 evőkanál útifűmaghéj vagy 1 teáskanál agar-agar, 1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál citromlé,
só és más fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:


1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.

2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.

3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted növényi zselatinból esetleg stabark-kal is. A zselésítő anyag adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.

Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrienn
Cukkinikrokett
Cukkinikrokett

A cukkinit lereszeljük, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet. A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Csokis-mogyivajas golyó
Csokis-mogyivajas golyó

Egy datolyát és mazsolát (vagy áfonyát) vízbe áztatjuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk. Beletesszük a mogyivajat, kakaóport és zabot. Végül golyókat formázunk a masszából.

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán falafel
Vegán falafel

A csicseriborsót előző este átválogatjuk, megmossuk, és négyszeres mennyiségű hideg vízbe beázatjuk. Másnap lecsepegtetjük, és a hagymával, a fokhagymával meg a petrezselyemmel egy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar vörösboros görög pörkölt
vörösboros görög pörkölt

1. Meghámozom a hagymákat (hacsak nem ecetes gyöngyhagymát használok, amit elég egyszerűen csak leöblíteni), a fokhagymagerezdekkel is így teszek. A szejtánt - ha nem darabokban ér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk