1 db cukkini
2 ek vaj
1 db kis vöröshagyma
65 g búza finomliszt
2 dl tej
60 g sajt
2 db tojás
150 g zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A cukkinit lereszeljük, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet.
A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük.
Alacsony lángon, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, amíg morzsalékos nem lesz, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor elzárjuk alatta a lángot, és hozzákeverjük a sajtot, a kinyomkodott cukkinit, végül sózzuk-borsozzuk.
A tésztát evőkanállal kiadagoljuk, majd kroketteket formázunk belőlük. Először felvert tojásban, utána zsemlemorzsában megforgatjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Avokádós veganéz Hozzávalók: - 1 érett avokádó (puha, ujjunkkal benyomható) (Az avokádó Superfood!!! a benne található olajok tökéletesek az emberi szervezet számára) - 1 dl z...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük, sózzuk és borsozzuk és egy kevés olajat is öntünk rá. 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes