20 dkg káposztalevél
10 dkg rizs
30 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma
3,5 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
olaj
vaj a tál kikenéséhez
A leveleket mosd át jó alaposan, majd forró vízben mártsd meg mindet 15-20 másodpercig, aztán szedd ki és tedd félre őket. Készítsd el a rizst, ha zacskósat készítesz, akkor úgy, ha pedig normál változatot, akkor vékony olajon pirítsd pár percig, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózd, fűszerezd kedvedre és főzd puhára. A hagymát kockázd felEgy serpenyőben forrósíts annyi olajat, amennyin a hagymát üvegesre tudod pirítani. majd tégy is így, aztán tedd rá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehérre, majd sózd, borsozd és reszeld rá a fokhagymát is.
Az elkészült rizst add hozzá, keverd még át párszor, majd vedd le a tűzhelyről. Egy tűzálló edényt vajazz ki, majd tégy az aljára egy réteg káposztalevelet.Adagolj rá egy réteg húsos keveréket, aztán arra még egy réteg káposztalevelet és így tovább, készíthetsz csak egy réteget, de akár hármat is, amelyik megoldás szimpatikus, azt válaszd! A tejfölt keverd fel, némi víz társaságában, hogy kicsit lágyabb legyen, majd oszlasd el a rakottas tetején. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre.
A hagymát megpirítjuk, rá a káposzta, felöntjük vízzel hogy ellepje. A gombócokat összegyúrjuk, formázzuk és a káposzta tetejére helyezzük. Fedő alatt készre főzzük. Tejföllel tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsuk fel a serpenyőt, tegyük bele a zsírt vagy olajat, ezt is melegítsük fel, majd tegyük bele a káposztát, és magas hőmérsékleten pirítsuk, közben kavargassuk meg 1-2 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKochvorgang: Fleisch in gleiche Würfel schneiden. Zwiebeln fein hacken, in heißem Fett goldgelb rösten. Vom Feuer nehmen und Paprika (edelsüß) beigeben. Die Fleischwürfel dazu geb...
Elkészítési idő: z.: 1 Stunde Nehézség: KönnyűA burgonyákat megámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. A reszelt krumplit összekeverem a tojással, tejszínnel, olajjal, szódabikarbónával, riszliszttel, sóval, borssal, alapo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű