menu

Családireceptkönyv.hu

Fitt szilvás gombóc karfiolból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kiló karfiol – fagyasztottat használtam
2 tojás
2 ek. light margarin
1 csipet só
dia-wellness süteményliszt koncentrátum és bl55 fehér liszt keverve (70-30% arányban) -lehet fele felében is, de ha már egyszer újat próbáltam, akkor szerettem volna kipróbálni minél kevesebb ch-val, mert azért elég sok lisztet felvesz.
150 gramm Pirított zabkorpa
Szilva – én aszalt szilvát használtam, egy pici vízben ha felfőzöd, hogy puhább legyen még jobb
Fahéjas édesítő

Elkészítés:


A karfiolt főzd meg előre, puhára, alaposan csepegtesd le és hagyd teljesen kihűlni, hidegre.

Közben piríts le előre kb 150 gramm zabkorpát pici olajon egy serpenyőben, majd amikor aranybarna, öntsd fel kicsi vízzel- apránként adagold hozzá, ne legyen túl sok víz rajta, de hagyd hogy megszívja magát, ettől lesz puha. Az elején lehet majszosnak fog tűnni, majd összeáll, de lapos fakanál segítségével ahogy tovább pirítod szépen “elpárolog” a víz belőle. Tényleg figyelj a víz adagolásra, ha túl sok lesz, nem fog elpárologni. Lehet simán csak pirítani is, de így meg is puhul és nem lesz kemény, én így szeretem nagyon.
Amikor hideg a karfiol add hozzá a tojást, csipet sót, margarint és végül kezdd el adagolni hozzá a lisztet, addig amíg szép, nem ragadós tésztát kapsz. Sok lisztet vesz fel, ne lepődj meg.
Amikor a tésztát összegyúrtad tedd lisztezett deszkára, sodord vékonyra és vágj 8-10 cm-es kockákat. Mindegyik kockára tegyél szilvát és fahéjas édesítőt, csippentsd össze négy sarkát és formázz belőle a kezeddel gombócot úgy, hogy mindenhol szépen takarja a szilvát. Sós, forrásban lévő vízben főzd pár percig, amíg fel nem jön a tetejére, majd forgasd bele a pirított zabkorpába. Nyírfaporcukorral, vagy akár vanília öntettel is isteni finom.
A karfiol nagyon alacsony szénhidrát tartalma, és a szénhidrát csökkentett lisztnek köszönhetően cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, beleszámolva a napi szénhidrát fogyasztásba. Tejmentes, a margarinnak köszönhetően, így laktóz és kazein mentes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Alapvajkrém (mindenhez felhasználható) és krémek ala
Alapvajkrém (mindenhez felhasználható) és krémek ala

Krémek alapvajkrémből Csokoládékrém: 450 g alapvajkrémhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaót és negyed csomag vaníliás cukrot. Diókrém: 300 g vajkrémhez hozzákeverünk 50 g finomra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓ torta
TÚRÓ torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Párizsi kifli Eta módra ,,,:-) az ígért RECEPT!!!
Párizsi kifli Eta módra ,,,:-) az ígért RECEPT!!!

Krém hozzávalók: 7 deci tej 2 zacskó vaníliás pudig 2 evokanál rétesliszt 2 vaníliás cukor 4 tojás sárgája 25 deka teavaj (lehet margarin is) 15 deka porcukor Tejbol, pudig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsi
Brownie sült meggyel
Brownie sült meggyel

A sült meggy nem áztatja el a tésztát, intenzív az íze és a tökéletes brownie tésztát a mennyekbe emeli. Télen-nyáron süthető. Először a meggyet kicsit ki kell szárítani, hogy ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk