1 fej karfiol
só, bors
3 ek. tejföl
1 ek. vaj (puha)
zöldhagyma
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira és főzd puhára.
A megfőtt karfiolt konyhai robotgépben pépesítsd krémesre, majd add hozzá a vajat, a tejfölt, illetve sózd és borsozd meg.Ha túl sűrűnek érzed, nyugodtan tehetsz hozzá több tejfölt esetleg pici tejet is.
Keverj a krémbe egészen apróra vágott újhagymát, még jobb, ha csak a friss zöld szárát használod. Így lesz tökéletes a karfiol mártogatós! Diétás chipsszel a legszuperebb partikaja!Snidlinggel bolondítva isteni finom köret! Bármilyen húshoz tökéletes!
A salátához a póréhagymákat félbevágjuk, majd félkarikára vágjuk. Ezután alaposan átmossuk. Érdemes kétszer is átöblíteni hideg vízzel. Ha már szép tiszta, akkor leszűrjük, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat sós vízben kockákra vágva megfőzzük. Ha megfőtt, picit kihűtjük, krumplinyomóval áttörjük. Lisztet, zsírt, sót,őrölt borsot, tojást teszünk hozzá, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fóliába csomagolt, villával megszurkált édesburgonyát sütőlapon süssük puhára (45-60 perc), vagy sütőben süssük addig, amíg már könnyen át tudjuk szúrni egy hústűvel. Ha elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk. 2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű