Hozzávalók a linzer tésztához:
28 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
8 dkg porcukor
4db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
A töltelékhez:
rumos meggy szemek-lekvár
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1/4 citrom leve
20 dkg darált dió
Továbbá:
28 db kosárka tésztasütő
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá.
Majd keverjük bele a darált diót.
A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan a linzer tésztával,tegyünk az aljába 1 szem meggyet vagy 1 csepp lekvárt,de mind kettő mehet bele.
A diós habból kis halmokat teszünk rá és világosra sütjük.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...
Elkészítési idő: kb 60 perc Nehézség: Könnyű1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon 15 perc alatt kész. Kb 9-12 db lesz belőle.
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: Könnyűkézi mixerrel a túró+ porcukrot összekeverjük -fokozatosan bel a tejet +olajat -ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporos lisztet+ pici sót -enyhén liszteztt felületen kinyúj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű